Наздравје со природата

Добредојдовте во Демир Капија. Пионерот во винскиот туризам, идеално место за секаква активност на отворено, ужива во природата и одмор за вашата душа!

широк спектар на авантуристички активности 

Истражете ја Демир Капија

Авантури во сите 4 сезони

Најдете ги тука вашите најдобри авантури во текот на целата година! Од планинарење и качување, кајак и велосипедски тури, до тестирање на вино и храна - Демир Капија е убава во сите годишни времиња!

Демир Капија или Железна порта низ вековите

Покрај можностите за активна рекреација и уживање во природата, Демир Капија располага со вистински археолошки богатства, историски споменици и локалитети на културно наследство! Научете ја историјата на античката земја со нас!

Истражете ја македонската култура.

Запознајте ја македонската култура и традиции преку локални фестивали и празници, култура на храна и вино, историски локалитети и уникатни предмети!

Топлите и гостопримливи жители на еден мал, но убав град ги чекаат драгите гости да ја покажат својата историја на производство на вино, да подготвуваат традиционална храна, да ги запознаат со локалните атракции, археолошките локалитети и да раскажуваат прекрасни приказни!

mk_MKMacedonian